Hotel Texel

Het is comfortabel om in een hotel op Texel te verblijven. Het is extra comfortabel als u een riant appartement tot uw beschikking heeft en daarbij de luxe van een hotel ervaart. Deze perfecte combinatie is precies wat appartementenhotel Bos en Duin u te bieden heeft. In dat opzicht bieden wij alles om het beste hotel op Texel te zijn. U verblijft bij ons met twee personen, vier personen of met nog meer in een comfortabel ingericht en ruim appartement. De beleving is uniek in een hotelkamer op Texel die de luxe van een appartement heeft. De hotelfaciliteiten die wij bieden, maken uw verblijf helemaal compleet. Bijvoorbeeld het heerlijke ontbijtbuffet en de mogelijkheid om in het exclusieve restaurant Bosq te lunchen en te dineren. Of om er gewoon even te genieten van een speciaal culinair moment.

Met een verblijf in ons appartementen hotel Texel heeft u meteen een goede basis voor een geslaagde vakantie. Genieten van hotelservice, met de ruimte van een vakantieappartement. Dat is Bos en Duin. Een appartementenhotel dat zich precies op de rand van bosgebied Texelse Duinen en het weidse akkerland van Texel bevindt. Met het strand op enkele minuutjes lopen en de eilanddorpen Den Burg en Den Hoorn op slechts drie km afstand, bent u overal kort bij. Vanaf de veerhaven is het net iets meer dan zeven km naar ons Texel hotel. Bos en Duin is eveneens goed te bereiken met het openbaar vervoer. Dit dient u alleen eventjes te reserveren via de app of website van de Texelhopper en kan tot een uur van te voren. Aan de Bakkenweg waaraan wij liggen is namelijk geen vaste halteplaats. De flexibele openbaar vervoersservice van het eiland brengt u echter netjes tot bij ons voor de deur.

Het is altijd genieten bij appartementenhotel Bos en Duin. Als u de gordijnen in de ochtend na een overnachting op Texel bij ons opent, is er een prachtig uitzicht. Dat nodigt uit om de omgeving verder te verkennen. Huur bij ons een fiets en volg een van de vele fietsroutes. Of maak het u zelf wat gemakkelijker en kies voor een elektrische fiets. In de omgeving zijn er tevens ATB-routes en een diversiteit aan wandelroutes beschikbaar. Het strand ligt op maar twee kilometer afstand en ons hotel op Texel met appartementen bevindt zich tussen het strand en Den Burg. De ligging aan het nationale park is perfect. Overigens zijn honden bij ons ook welkom. Komt u met kinderen? Die leven zich uit op de trampoline, met tafeltennis of op een van de speeltoestellen. Wifi is in het hele hotel gratis net als het parkeren van uw auto.

Inrichting van de appartementen

De combinatie van ruime appartementen en kamerservice, maakt ons tot het beste hotel op Texel. Waar vindt u immers een volledig ingerichte gelijkvloerse of maisonnettewoning, met aparte slaapkamers en luxe keuken, voor de prijs van een hotelkamer? Elk van onze vakantieverblijven is weer anders ingericht. Daar waar in het ene appartement een robuuste eiken vloer ligt, heeft u in het andere een lekker licht en vrolijke ogende white wash laminaat. Eveneens standaard bij ons zijn in elke hotel kamer Texel, de heerlijk comfortabele boxspringbedden. Bent u niet goed ter been of anderzijds beperkt? Bos en Duin heeft meerdere gelijkvloerse appartementen die aangepast zijn voor mindervaliden.

Bij de keuze om een hotel te boeken op Texel is het bij Bos en Duin mogelijk om van speciale aanbiedingen te profiteren. Zo geniet u van een voordelig verblijf voor 1 of 2 nachten, ook als u last minute boekt. Als u een echt leuk hotel op Texel zoekt dat net even wat anders is dan is Bos en Duin voor u de ideale keuze. Ervaar bij ons de luxe van een appartement met hotelservice.

Hotel voor het hele gezin

Bos en Duin is niet alleen een plaats die uitermate geschikt is als uitvalsbasis voor uw vakantie. Den Burg is bijvoorbeeld hét startpunt van meerdere sportieve, culturele en/of culinaire fietstochten. Getijdengebied De Slufter en bruinvissencentrum Ecomare liggen kort bij en ook De Koog met zijn gezellige centrum en leuke zondagmarkt ligt, bij wijze van spreken, om de hoek. Onze speeltoestellen in de binnentuin, het ruime speelveld en de mogelijkheid tot fietsverhuur, maken dat ook uw kinderen lekker hun gang kunnen gaan. En niet alleen de kinderen, als Texel hotel voor het hele gezin kunt u ook gewoon de hond meenemen. In de appartementen op de begane grond is uw hond meer dan welkom. Bij ons vindt u tevens de rust om met het dier weer af te schakelen, als u met uw hond deelneemt aan een gedragstherapie of uitwaaiweek.

Openbaar vervoer en parkeren

Op Texel is het overal betaald parkeren. De automaten werken alleen met betaalkaarten. Voor langer verblijf, bent u het voordeligst uit met een e-vignet. Als gast van Bos en Duin Texel hotel betaalt u, als u de auto op ons terrein wegzet, vanzelfsprekend niets. Besluit u met het openbaar vervoer te komen, stapt u na de boot op de Texelhopper. U zegt tegen de chauffeur dat u tot halte 61 meerijdt. Deze ligt namelijk precies bij ons voor de deur. Er is ook een Connexxion lijndienst. Deze rijdt over Den Burg tot aan centrum De Koog.

Ontbijt en diner

Qua luxe faciliteiten, zal Bos & Duin voor sommigen niet het beste hotel Texel zijn, maar culinair gezien, scharen we onszelf, zeer zeker tot de top. Het op ons terrein gevestigde restaurant BOSQ staat voor u klaar met heerlijke ontbijten, brunches, lunches en diners. Het ontbijt kunt u zelf afhalen, of tot aan de deur van uw appartement laten bezorgen. Wat de gerechten betreft die onze koks bereiden, zijn dat unieke samenvloeiingen van de lokale keuken, met temperamentvolle wereldsmaken. Laat u verassen met een BOSQ Experience of maak er een relaxt dagje van met een Boozy Brunch.

Wandelen en fietsen

Texel staat bekend om zijn uitstekende mogelijkheden om in alle rust te wandelen en fietsen. In natuurgebieden als De Slufter en De Hors, kunt u zich nog helemaal alleen op de wereld wanen. Houdt u er wel van om met de camera op pad te gaan, is De Bollekamer een echte aanrader, met zijn Exmoore pony’s en Schotse Hooglanders. Of anders een orchideeënwandeling met een boswachter. Deze worden in de maanden mei en juni gehouden. Bos en Duin is goed beschouwd een van de beste hotels op Texel, waarvandaan u fietstochten kunt houden. We liggen lekker centraal, zodat u elke dag een andere kant op kunt. Fietsen kunt u naar wens bij ons huren.

Vanuit uw appartement
loopt u zo het bos in

Start de ochtend met een prachtig uitzicht vanaf onze uitkijktoren Fonteinsnol, op 100 meter van uw appartement vandaan. Of doe het wat rustiger aan en maak na het ontbijt eens een korte wandeling door het Texelse Dennenbos.