Weekendje Texel

Een weekendje Texel biedt fantastische mogelijkheden om volop te genieten. Het is in alle jaargetijden heerlijk om een paar dagen op het eiland door te brengen. Het voordeel van een weekendje weg naar Texel is dat u echt het vakantiegevoel krijgt. Dat komt natuurlijk omdat u op een eiland verblijft. Een Waddeneiland met een prachtige natuur waar de strand, zee en duinen een grote aantrekkingskracht hebben. Als u volop wilt genieten van een weekendje op Texel is het belangrijk om de perfecte locatie te verblijven. Dat is bij appartementenhotel Bos en Duin dat twee kilometer van het strand ligt en grenst aan het nationaal park.

Bos en Duin biedt u de ideale omstandigheden om op Texel een weekend door te brengen. De appartementen zijn ruim van opzet en voorzien in alle luxe en comfort. Daarbij profiteert u van het voordeel dat de service zich op hotelniveau bevindt. In de ochtend schuift u aan voor het dagelijkse ontbijtbuffet. Of u kiest ervoor om gezellig te ontbijten in uw eigen appartement met het gemak van onze broodjesservice. Bovendien is het gedurende de dag en avond mogelijk om te genieten van culinaire hoogstandjes in restaurant Bosq. De inspiratie van de fantastische gerechten komt voort uit de lokale keuken vermengt met mediterrane smaken. Bos en Duin biedt u tijdens uw weekendje op Texel de gelegenheid om een fiets of E-bike te huren. Wij voorzien ook in ATB wandel- en fietsroutes om u een geweldige tocht te laten maken.

Honden zijn overigens bij ons gewoon welkom om samen met u van een fijn verblijf te genieten. Onze appartementen zijn voor een diversiteit aan reisgezelschappen geschikt. Bijvoorbeeld als u een weekend op Texel met 2 personen of met 4 personen wilt verblijven. Comfortabel in een appartement met de beleving en service van een hotel. Er is overal overigens gratis wifi beschikbaar in en rond het complex. Bovendien parkeert u de auto ook gratis bij appartementenhotel Bos en Duin. Kinderen vermaken zich prima tijdens een weekend weg bij Bos en Duin. Bijvoorbeeld op de trampoline of met de speeltoestellen en de tafeltennistafel. Ook leuk is het om samen van het uitzicht te genieten bovenop de uitkijktoren die op honderd meter afstand van de appartementen is gevestigd. Maak alvast plannen voor uw weekendje Texel en reserveer gemakkelijk online een comfortabel appartement bij Bos en Duin.

Wanneer uw vakantie dit jaar Texel met hond wordt, is het van belang dat u een vakantieadres vindt dat u allebei evenveel plezier brengt. Aparthotel Bos en Duin is zo’n plek. Een kleinschalig complex, pal tegen Nationaal Park de Duinen van Texel aan gelegen. Met aan de ene kant het bos en aan de andere kant de kleurige bollenvelden, kunnen we u de luxe bieden om zelf uw uitzicht uit te kiezen. De eilanddorpen Den Burg en Den Hoorn liggen op 3/3,5 km afstand. U verblijft bij ons zo goed als in de vrije natuur, zonder al te ver van supermarkten, bezienswaardigheden en andere eilandfaciliteiten te zijn verwijderd.

Op vakantie naar Texel met hond is ideaal om samen van een fijn verblijf te genieten. Het is uiteraard wel belangrijk dat de accommodatie eveneens ideaal is voor uw vakantie met hond op Texel. Daaraan komt Bos en Duin met een variatie aan comfortabele appartementen graag tegemoet. Een deel van de appartementen die wij aanbieden, zijn geschikt om met een huisdier in te verblijven. Het is bijvoorbeeld perfect om een appartement met terras op de begane grond te kiezen. Bij mooi weer is het heerlijk om samen buiten op uw eigen terras te genieten.

Waar vindt u ons?

Gelegen op 2 km van het strand en 3,5 km van de, in de volksmond zo genoemde, eilandhoofdstad Den Burg, vindt u ons appartementenhotel. Aan de ene zijde wordt ons complex beschut door de bossen van het Nationaal Park De Duinen van Texel tegen de nooit aflatende Noordzeewind en aan de ander kant geflankeerd door het Texelse akkerland. Een heerlijke locatie voor een midweek Texel. Ons grootste Waddeneiland is een perfect gebied om te fietsen, wandelen, een golfballetje te slaan, bezienswaardigheden te bezoeken of vogels te spotten. Het voordeel van een appartementenhotel is ook dat u geniet van een hotelservice en verblijft in een appartement.

Uw vakantie op Texel met hond is op het eiland op allerlei manieren in te vullen. Het is natuurlijk geweldig om lange wandelingen te maken. De bossen van het nationaal park grenzen wat dat betreft aan ons appartementenhotel. Ideaal dus om tijdens uw vakantie op Texel met uw hond de deur uit te stappen en de bossen in te wandelen. Het strand is overigens ook dichtbij gelegen en overal in de omgeving zijn leuke wandeltochten te maken. Om samen langere afstanden af te leggen, is het perfect om een fiets te huren bij Bos en Duin. Indien gewenst zelfs met elektrische trapondersteuning en met aantrekkelijke fietsroutes. Om even bij te komen, is het aangenaam om even bij een strandpaviljoen te stoppen. Of om een restaurant te bezoeken voor de lunch. In veel horecagelegenheden zijn honden tijdens uw vakantie op Texel van harte welkom.

Van alle gemakken voorzien

Zo heeft u in al onze accommodaties de gelegenheid tot zelf koken. Hetzij een functionele kitchenette, hetzij een van alle gemakken voorziene keuken. U kunt echter ook gebruik maken van ons restaurant. Bij uw reservering zie u ook dat u zelf de verdiepingsvloer en appartementenstijl kunt kiezen. Wordt het voor u een midweek Texel voor 2 personen in een comfortabel begane grondappartement of in een van onze luxe maisonettes op de eerste etage? Welke accommodatie u kiest, alle slaapkamers zijn ingericht met eenpersoons boxspringbedden en voorzien van synthedtische dekbedden. Op ons gehele complex heeft u toegang tot gratis Wifi.

Tijdens uw verblijf op Texel met uw hond ontbreekt het u aan niets in appartementenhotel Bos en Duin. Zo hebben wij voor extra comfort in de ochtend een ontbijtservice beschikbaar. Of kiest u er liever voor om van het uitgebreide ontbijtbuffet gebruik te maken? Dat is eveneens een optie. Wifi is overal gratis en de auto is eveneens gratis te parkeren op de parkeerplaats. Behoren er ook kinderen tot uw reisgezelschap? Bos en Duin heeft voor kinderen verschillende speelgelegenheden, zoals een trampoline, tafeltennistafel en speeltoestellen. Bovendien is er een leuke uitkijktoren op honderd meter afstand gelegen. Uw heeft tijdens uw vakantie met hond op Texel overigens de gelegenheid om uit eten te gaan. Dat is mogelijk in het culinaire restaurant Bosq. Wilt u met uw hond vakantie vieren op Texel in een prachtige omgeving? Boek dan een van onze appartementen waar honden van harte welkom zijn.

De mooiste vakanties deelt u met anderen

En dan bedoelen we niet via de sociale media, maar samen met anderen een midweek weg naar Texel. Dat kan zijn alleen met uw partner, kind(eren), de hele familie, voor dat al veel te lang uitgestelde familiefeest, of gewoon, alleen samen met uw hond. Want voor sommigen is hun huisdier net zo belangrijk als een mens. Honden zijn bij Bos en Duin meer dan welkom en mogen in alle begane grondaccommodaties. Voor u ook wel zo makkelijk. Hoeft u geen trappen op met het dier en kunt u vanaf uw terras meteen het veld op. Voor kinderen staan er in onze binnentuin enkele speeltoestellen, een trampoline en een tafeltennistafel.

Parkeren en busvervoer

Als het weer het een beetje toelaat, is het helemaal zo’n gek idee nog niet om uw vakantieweekend naar Texel, met de fiets of het openbaar vervoer te doen. Wanneer u met de auto, naar het eiland komt, kunt u namelijk alleen bij ons gratis parkeren. In alle dorpen en bij de strandslagen, moet u betalen om uw auto achter te laten. U kunt er ook voor kiezen met de bus te komen en bij ons een fiets te huren. Met de plaatselijke vervoersdienst Texelhopper heeft u, vanaf de veerhaven, een directe aansluiting naar Bos en Duin.

Ontbijt en diner

Om lekker te eten hoeft u het bij ons niet ver te zoeken. Het op ons terrein gevestigde Restaurant BOSQ staat tot op het vasteland, bekend om zijn uitstekende keuken. De koks werken zoveel mogelijk met verse lokale producten van de omliggende boerderijen. Verrijkt met Mediterrane accenten, resulteert dat in tongstrelende gerechten en gerechtjes, die uw weekend naar Texel alleen maar meer compleet maken. Voor het diner, groepsbrunches en private dining, doet u er verstandig aan, van tevoren eventjes te reserveren. Daar ook het ontbijt door BOSQ verzorgd wordt, is dit ook elke dag vers. Vergeet hiervoor niet uw formulier bij de receptie in te vullen.

Wandelen en fietsen

Ieder mens heeft het zo nu en dan eens nodig: een weekendje de natuur in om de mind te resetten. De een boekt er een vliegreis voor naar Schotland, de ander boekt een Texel weekend en overnacht bij ons, in Bos en Duin. Wat ons betreft, is dat laatste veruit het verstandigste. Op Texel ligt immers een fietsknooppuntennetwerk van meer dan 140 km en iets van door de 220 km aan wandelpaden. Onderweg is er daarnaast ook zoveel te zien, proeven en beleven, dat u wel meer dan een weekend nodig heeft, om alles op u in te kunnen laten werken. Ook interessant: Midweek Texel Weekje Texel

Vanuit uw appartement
loopt u zo het bos in

Start de ochtend met een prachtig uitzicht vanaf onze uitkijktoren Fonteinsnol, op 100 meter van uw appartement vandaan. Of doe het wat rustiger aan en maak na het ontbijt eens een korte wandeling door het Texelse Dennenbos.