Appartement Texel

Het is heerlijk om in een appartement op Texel te verblijven in een natuurrijke omgeving en nabij het strand. Aparthotel Bos en Duin ligt op een unieke locatie en biedt appartementen op Texel voor een verblijf van twee tot zes personen. Elk vakantie appartement vormt de basis voor volop genieten. Honden zijn overigens welkom. U verblijft aan het Nationale Park Duinen van Texel en op twee kilometer van het strand. Den Hoorn en Den Burg zijn gezellige dorpen die op minder dan drie kilometer afstand te bereiken zijn. De comfortabele accommodaties zijn van alle gemakken voorzien met een zithoek en ingerichte keuken. Uw bed wordt voordat u aankomt opgemaakt, zodat het na het uitpakken van de koffers meteen al genieten is.

Kies uw accommodatie:

Wij bieden vakantieappartementen te huur aan op Texel, maar u profiteert van de service van een hotel. Zo geniet u dagelijks in het aparthotel op Texel van een uitgebreide ontbijtservice of kiest u voor het gemak van de broodjesservice op uw eigen kamer. Parkeren is gratis en dat geldt ook voor het gebruikmaken van wifi in uw appartement op Texel. Bos en Duin maakt het u in alle opzichten zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk. Zo is er fietsverhuur beschikbaar en heeft u de keuze om bijvoorbeeld een elektrische fiets te nemen. Dat is ideaal om langere afstanden op het eiland mee af te leggen. Er zijn ATB,- wandel- en fietsroutes beschikbaar en voor de kinderen zijn er leuke activiteiten. Bijvoorbeeld door op de trampoline te springen, op speeltoestellen te klimmen of tafeltennis te spelen. Op honderd meter afstand bevindt zich een uitkijktoren. Het is zeker een aanrader om hier naar boven te klimmen.

Prachtige locatie

Appartementenhotel Bos en Duin bevindt zich op het zuidwesten van het eiland. Precies op de grens van Nationaal Park Duinen van Texel en de akkervelden. Hier verbouwd men bloembollen die in de lente prachtige plaatjes geven. Onze Texel vakantie appartementen zijn ideaal voor natuur- en rustzoekers. U loopt of fietst namelijk zo het bos in. Eventjes verder komt u op zandplaten De Hors. De pittoreske eilanddorpen Den Hoorn en Den Burg liggen beiden op zo’n 3 km afstand. Vanuit uw appartement in Texel bent u met de fiets, auto of Texelhopper dus ook binnen enkele minuten onder de mensen.

Ruime accommodaties

Wanneer u bij ons huurt, heeft u de keuze uit ruim opgezette accommodaties voor 2-4 personen. Allemaal hebben ze een schitterend uitzicht over de landerijen. Elk vakantieverblijf is voorzien van comfortabele bedden en kookgelegenheid. Afhankelijk van de grootte van het appartement is dit een kitchenette of compleet ingerichte keuken. Naar believen verblijft u op de begane grond of in een etage. Kijkt u voor een rook- en huisdiervrije bestemming is dat ook geen probleem. Wij hebben meerdere appartementen in ons bestand waar absoluut niet in mag worden gerookt of huisdieren worden toegelaten.

Vertier voor mens en dier

In al onze Texel appartementen op de begane grond zijn huisdieren toegestaan. Wanneer u het aanbod van onze accommodaties bekijkt, ziet u er ook meteen bijstaan of huisdieren zijn toegestaan of niet. Dat maakt het makkelijk voor u om te kiezen. Niets is er zo heerlijk als kinderen en honden samen te zien spelen. Dat kan in het bos en op het strand, maar ook Bos en Duin biedt daar ruime gelegenheid voor. Voor de kids hebben we bijvoorbeeld een aparte binnentuin met speeltoestellen, waaronder een trampoline en tafeltennistafel.

Faciliteiten van een hotel

Vaak bent u bij de huur van een Texel appartement volledig op uzelf aangewezen. Bij ons is dat niet zo. Bos en Duin heeft ervoor gekozen zich te onderscheiden van andere aanbieders door extra service te bieden. Indien gewenst kunt u bij ons gebruik maken van:

  • een uitgebreide ontbijtservice (toeslag)
  • broodjesservice (toeslag)
  • handdoeken (toeslag)
  • wasservice (toeslag)
  • gratis wifi en parkeren
  • fietsverhuur mogelijkheden (ook elektrische fiets).

Tevens bieden wij zogenaamde Texel-arrangementen aan. Deze zijn niet alleen prijstechnisch veel gunstiger, u heeft tevens nergens meer naar om te kijken. Zo kunt zorgeloos genieten van een compleet verzorgde vakantie.

Ontbijt en diner

In elk van onze vakantie appartementen bevindt zich een kookgelegenheid. Maar laten we wel wezen, u komt tenslotte om te genieten van een welverdiende vakantie. Koken doet u thuis ook al iedere dag. Op Bos en Duin bevindt zich een prima restaurant, genaamd BOSQ. De kok van BOSQ werkt met voornamelijk lokale producten en de gerechten worden bereid met een Mediterraanse touch. Het is niet noodzakelijk ter plaatse de maaltijd te nuttigen. Zowel ontbijt als diner kunnen op uw kamer bezorgd worden. Dan eet u gezellig met elkaar op uw terras of balkon.

Wandelen en fietsen

Zoals bekend is Texel hét wandel- en fietseiland bij uitstek. Het Texelse fietspadennetwerk alleen al bestaat uit meer dan 140 km. En dat voor een eiland van slechts 20×8 km. Daarbij zijn de MTBpaden in bos en duin nog niet eens bij meegeteld. Vanaf Bos en Duin leiden de fietsroutes u langs gezellige dorpjes, natuurgebieden, musea, ambachtboerderijen en interessante uitkijkpunten. Routekaarten kunt u bij ons verkrijgen of u download simpelweg de Texel-app. Graag bevelen we u een bezoek aan bruinvissenopvangcentrum Ecomare aan. Verblijft u wat langer is de Vlieland dagtocht ook zeer zeker de moeite waard.

Te bezoeken in de omgeving

Vanuit uw appartement op Texel loopt u zo door de bossen het strand op. Oostwaarts bevinden zich de dorpen Den Hoorn en Den Burg. Den Hoorn is een rustig dorpje, ideaal als rustpunt tijdens een wandeling of fietstocht. Den Burg is het grootste en belangrijkste dorp op Texel. Hier kunt u boodschappen doen in de supermarkt, winkelen en goed uit eten. Tevens is er op maandag een gezellige dorpsmarkt. Verder richting het historisch belangrijke Oudeschild liggen een paar mooie forten langs de kust. Vanuit daar bestaat de mogelijkheid zeehonden te spotten en vaar- of wadtochten te maken.