Appartementen Texel

Bekijk onze appartementen op Texel voor 2, 3 of 4 personen. U kunt filteren op aankomstdatum, verblijfsduur en specifieke wensen voor buitenruimte of huisdier.

Appartement op Texel

Het is heerlijk om in een appartement op Texel te verblijven in een natuurrijke omgeving en nabij het strand. Bos en Duin appartementen ligt op een unieke locatie en biedt appartementen op Texel voor een verblijf van twee tot vier personen. Elk vakantie appartement vormt de basis voor volop genieten. Honden zijn overigens welkom. U verblijft aan het Nationale Park Duinen van Texel en op twee kilometer van het strand. Den Hoorn en Den Burg zijn gezellige dorpen die op minder dan drie kilometer afstand te bereiken zijn. De comfortabele accommodaties zijn van alle gemakken voorzien met een zithoek en ingerichte keuken. Uw bed wordt voordat u aankomt opgemaakt, zodat het na het uitpakken van de koffers meteen al genieten is.

Echte Texelse service

U kunt dagelijks in het appartement genieten van onze handige broodjesservice. Parkeren is gratis en dat geldt ook voor het gebruikmaken van wifi in uw appartement op Texel. Bos en Duin maakt het u in alle opzichten zo gemakkelijk en comfortabel mogelijk. Zo is er fietsverhuur beschikbaar en heeft u de keuze om bijvoorbeeld een elektrische fiets te nemen. Dat is ideaal om langere afstanden op het eiland mee af te leggen. In de fietsenstalling kunt u uw fiets plaatsen en opladen. Er zijn ook ATB,- wandel- en fietsroutes beschikbaar en voor de kinderen zijn er leuke activiteiten. Bijvoorbeeld door op de trampoline te springen, op speeltoestellen te klimmen of tafeltennis te spelen. Op honderd meter afstand bevindt zich een uitkijktoren. Het is zeker een aanrader om hier naar boven te klimmen.

Appartementen op een prachtige Texel locatie

Bos en Duin Appartementen bevindt zich op het zuidwesten van het waddeneiland. Precies op de grens van Nationaal Park Duinen van Texel en de akkervelden. Hier verbouwd men bloembollen die in de lente prachtige plaatjes geven. Onze Texel vakantie appartementen zijn ideaal voor natuur- en rustzoekers. U loopt of fietst namelijk zo het bos in. Eventjes verder komt u op zandplaten De Hors. De pittoreske eilanddorpen Den Hoorn en Den Burg liggen beiden op zo’n 3 km afstand. Vanuit uw appartement in Texel bent u met de fiets, auto of Texelhopper dus ook binnen enkele minuten onder de mensen.

Ruime appartementen

Wanneer u bij ons huurt, heeft u de keuze uit ruim opgezette accommodaties voor 2-4 personen. Allemaal hebben ze een schitterend uitzicht over de landerijen. Elk vakantieverblijf is voorzien van comfortabele bedden en kookgelegenheid. Afhankelijk van de grootte van het appartement is dit een kitchenette of compleet ingerichte keuken. Naar believen verblijft u op de begane grond of in een etage. Kijkt u voor een rook- en huisdiervrije bestemming is dat ook geen probleem. Wij hebben meerdere appartementen in ons bestand waar huisdieren worden toegelaten en al onze appartementen zijn geheel rookvrij.

Vertier voor mens en dier

In al onze Texel appartementen op de begane grond zijn huisdieren toegestaan. Wanneer u het aanbod van onze accommodaties bekijkt, ziet u er ook meteen bijstaan of huisdieren zijn toegestaan of niet. Dat maakt het makkelijk voor u om te kiezen. Niets is er zo heerlijk als kinderen en honden samen te zien spelen. Dat kan in het bos en op het strand, maar ook Bos en Duin biedt daar ruime gelegenheid voor. Voor de kleinste kids hebben we bijvoorbeeld een binnentuin met speeltoestellen.

Faciliteiten in uw appartement en meer

Vaak bent u bij de huur van een Texel appartement volledig op uzelf aangewezen. Bij ons is dat niet zo. Bos en Duin heeft ervoor gekozen zich te onderscheiden van andere aanbieders door extra service te bieden. Indien gewenst kunt u bij ons gebruik maken van de dagelijkse broodjesservice, handdoeken, wasservice, gratis wifi en parkeren, fietsverhuur (ook elektrische fiets). Zo kunt zorgeloos genieten van een compleet verzorgde vakantie.

Broodjes en diner op Texel

In elk van onze vakantie appartementen bevindt zich een kookgelegenheid. Maar laten we wel wezen, u komt tenslotte om te genieten van een welverdiende vakantie. Koken doet u thuis ook al iedere dag. Bij Bos en Duin bevindt zich een uitstekend restaurant, genaamd BOSQ. De kok van BOSQ werkt met voornamelijk lokale producten en de gerechten worden bereid met een Mediterraanse touch. En voor ´s ochtends kunt u gebruikmaken van onze verse broodjesservice. U kunt een dag van tevoren uw bestelling doorgeven aan de receptie. Wij hangen uw bestelling dan ´s ochtends aan de deur van uw appartement. Dat is een heerlijk vakantiegevoel.

Parkeren op Texel

Bij verblijf in een van onze appartementen op Texel kunt u gratis parkeren op ons eigen terrein.  Indien u met de auto het eiland gaat verkennen is het raadzaam om een Texelvignet te kopen. Dit vignet kunt u op elk geschikt moment on-line aanschaffen en afrekenen. U kunt een dagkaart of weekkaart bestellen door eenvoudig uw kenteken online in te vullen en af te rekenen. Op het eiland zijn in de vakantiemaanden veelvuldig controles en het is zonde om een dure bekeuring te krijgen terwijl u aan het genieten bent. Met dit Texelvignet kunt u op de openbare parkeerplekken parkeren en tevens bij alle strandafslagen.   

Wandelen en fietsen

Zoals bekend is Texel hét wandel- en fietseiland bij uitstek. Het Texelse fietspadennetwerk alleen al bestaat uit meer dan 140 km. En dat voor een eiland van slechts 20×8 km. Daarbij zijn de MTB-paden in bos en duin nog niet eens bij meegeteld. Vanaf Bos en Duin leiden de fietsroutes u langs gezellige dorpjes, natuurgebieden, musea, ambachtboerderijen en interessante uitkijkpunten. Routekaarten kunt u bij ons verkrijgen of u download simpelweg de Texel-app. Graag bevelen we u een bezoek aan bruinvissenopvangcentrum Ecomare aan. Verblijft u wat langer is de Vlieland dagtocht ook zeer zeker de moeite waard.

Den Burg

Vanuit uw appartement op Texel loopt u zo door de bossen het strand op. Oostwaarts bevinden zich de dorpen Den Hoorn en Den Burg. Den Burg is het grootste dorp van Texel en herbergt meer dan de helft van alle inwoners van het eiland. Vanuit uw appartement in Texel is het maar enkele kilometers naar het historische dorpscentrum. Hier vindt u alle winkelketens, leuke snuffelzaakjes, uitstekende uitgaans- en horecagelegenheden en een groot aanbod aan gezellige terrasjes. De kerktoren in het centrum is de hoogste van Texel en toegankelijk voor bezoekers. Van bovenaf heeft u een magnifiek uitzicht over het eiland en de omliggende zeeën. Voor de jeugd vindt u er een buitenzwembad, bioscoop en kartbaan. Elke maandag wordt er een dorpsmarkt gehouden met allerhande Texelse producten. In een van de oudste gebouwen van het dorp is De Oudheidkamer gevestigd. Een streekmuseumpje waarin is weergegeven hoe men in de 19e eeuw op Texel leefde. Elke woensdag kunt u vanuit De Oudheidkamer deelnemen aan een wandelexcursie door dit mooie dorp en zijn omgeving.

De Koog

Het merendeel van de Texelgangers vindt De Koog het leukste dorp van het eiland. En dat is eigenlijk niet zo verwonderlijk ook. Het plaatsje heeft namelijk alles wat u van een bruisend vakantiedorp verwacht. Van strand, winkelstraatjes, gezellige terrasjes en musea, tot een zwemparadijs en het meest bekende natuurpark van het eiland: Ecomare. Het zeezoogdierencentrum ligt precies tussen uw appartement Texel bij Bos en Duin en het dorp De Koog in. U kunt er al wandelend of op de fiets naar toe. De Koog is het enige dorp van Texel dat tegen het Noordzeestrand aanligt. Het brede strand is favoriet bij zowel zonaanbidders als watersporters. Landinwaarts wordt het dorp omgeven door een afwisselend landschap van bloembollenvelden, duingebied en dennenbos. U kunt hier heerlijke wandel- en fietstochten maken. Bent u niet zo sportief, is het handig te weten dat de vervoersdienst Texelhopper precies voor onze deur een opstapplaats heeft.

Vanuit uw appartement
loopt u zo het bos in

Start de ochtend met een prachtig uitzicht vanaf onze uitkijktoren Fonteinsnol, op 100 meter van uw appartement vandaan. Of doe het wat rustiger aan en maak na het ontbijt eens een korte wandeling door het Texelse Dennenbos.