Pasen op Texel

Pasen op Texel is een fantastische tijd om op het eiland door te brengen. De lente brengt veel moois met zich mee. De planten en bloemen staan in bloei en de vele lammetjes dartelen door de wei. De omstandigheden zijn wat dat betreft al perfect. Dat is ook met de accommodatie mogelijk door voor een verblijf in appartementencomplex Bos en Duin te kiezen. Wij bieden u prachtige appartementen die comfortabel en ruim zijn ingericht. Onze appartementen liggen op een schitterende locatie op twee kilometer van het strand en aan het nationaal park. De bossen strekken zich uit tot aan de duinen. U geniet voor, tijdens en na Pasen van een fijn verblijf met alle gemak en comfort. Zo bieden wij u een broodjesservice of is het mogelijk om dagelijks aan te schuiven bij het royale ontbijtbuffet.

Beleef het voorjaar

In het voorjaar valt er van alles te beleven op het eiland en rondom de paasdagen zijn er speciale activiteiten. Het is heerlijk om in de natuur te wandelen of te fietsen. Tijdens Pasen op Texel is het bijvoorbeeld mogelijk om de Lammetjesfietsroute te volgen. Deze route leidt onder meer langs de weilanden waar de lammetjes te zien zijn. Knuffelen met een lammetje is mogelijk bij Schapenboerderij Texel. Op het eiland wordt op tweede paasdag een leuke Lammetjeswandeltocht gehouden. Verder staat het eiland Texel rond Pasen in het teken van allerlei leuke markten. Bijvoorbeeld in de Cocksdorp met de Durper Voorjaarsmarkt of in De Koog met de Kofferbakmarkt tijdens Pasen op Texel. Overigens hebben wij meerdere wandelroutes en fietsroutes beschikbaar en kunt u bij ons een fiets of elektrische fiets huren.

Faciliteiten

Op het complex van appartementenhotel Bos en Duin parkeert u de auto gratis en is er gratis toegang tot wifi. Er zijn voor kinderen diverse speelvoorzieningen aanwezig, zoals een trampoline, speeltoestellen en tafeltennis. Op honderd meter afstand bevindt zich een uitkijktoren met een panoramisch uitzicht als beloning na de beklimming. Pasen op Texel is uiteraard een ideaal moment om heerlijk uit eten te gaan. Bij Bos en Duin is dat mogelijk in het sfeervolle restaurant BOSQ. Hier is het genieten van smaakvolle gerechten tijdens een uitgebreid diner. Of van een heerlijke lunch, high tea of van bites met kleine hapjes die de hele dag door beschikbaar zijn. Wilt u op Texel met Pasen in alle opzichten optimaal genieten? Reserveer dan alvast een comfortabel appartement bij Bos en Duin.

Van alles te beleven

Wist u dat er met Pasen op Texel van alles te beleven is? Niet alleen brengt het lenteseizoen oneindig veel moois op het gebied van flora en fauna met zich mee, het eiland staat in de paasperiode tevens bol van de evenementen. Precies op de rand gelegen van het weidse akkerland en Nationaal Park De Duinen van Texel, is Bos en Duin een perfect uitvalpunt. Met De Koog op 6 km en Den Burg en Den Hoorn op slechts 3 km afstand, kunt u zelfs de auto gewoon laten staan. Via een mooie bos- en duinweg is ook het strand in slechts enkele minuutjes aan te lopen.

Appartement met hotelservice

Het unieke van ons complex is dat we u niet alleen de faciliteiten van een hotel, maar tegelijkertijd de luxe van een appartement bieden. Naar wens kunt u tijdens Pasen op Texel gebruik maken van de services die normaal geboden worden in een hotel, zoals room- en wasservice. U bent hiertoe echter verplicht. Elk van onze appartementen is namelijk voorzien van een functionele kitchenette of complete keuken met witgoed. In de slaapkamers bevinden zich separate boxspringbedden met uitwasbare dekbedden. Op de begane grond hebben we tevens enkele accommodaties die ingericht zijn voor mindervaliden.

Paaseieren zoeken in de duinen

Met Pasen op Texel eieren zoeken in de duinen. Niet alleen leuk voor de kinderen, maar ook een ontspannend uitje voor uzelf. Elk jaar verstopt de Paashaas bij Paal 28 op eerste paasdag eieren in de duinen. En wanneer u er toch met zijn allen op uittrekt, neemt u toch ook de hond mee? Met het bos en strand aan de ene kant en een mooi veld rondom de gebouwen, kan uw viervoeter naar hartenlust rennen en ravotten. Om ook niet hondenbezitters tegemoet te komen, zijn alleen de begane grond appartementen toegankelijk voor huisdieren.

Parkeren en openbaar vervoer op Texel

Pasen is een van de drukkere tijden van het jaar op Texel. Dichtbij uw bestemming parkeren wil dan niet altijd lukken. Op het terrein van Bos en Duin kunt u gratis uw auto kwijt. U kunt er ook voor kiezen hem in Den Helder, op het gratis parkeerterrein, bij de boot achter te laten. In de dorpen en bij de strandslagen is het overal betaald parkeren. Op Texel reist u het makkelijkst met de Texelhopper. Met uw ov-kaart komt u makkelijk bij alle bezienswaardigheden en in elk dorp. Ons aparthotel ligt aan haltenummer 61.

Ontbijt en diner

Pasen is een gezellige tijd op Texel. Elk vakantiecomplex heeft zo zijn eigen Paasarrangement Texel en in de duinen wordt er door de kinderen druk naar paaseieren gezocht. Bij ons krijgt u uw paasontbijt tot aan de deur van uw appartement gebracht, door de bezorgers van restaurant BOSQ. U kunt het natuurlijk ook zelf ophalen. BOSQ restaurant is uniek op het eiland. U kunt er de gehele dag terecht, dus ook voor brunch, lunch, high tea en diner. In de keuken wordt gewerkt met puur lokaal product. Maak er kennis mee tijdens een BOSQ Experience of stel uw eigen diner samen.

Wandelen en fietsen

Zo rond de paasdagen kan het best nog wel fris zijn. Dat neemt niet weg dat, wanneer het een beetje droog wil blijven, er in de omgeving van Bos en Duin, prima gewandeld en gefietst kan worden. Aan fietsroutes ontbreekt het trouwens op Texel niet. Verdeeld over een fietsknooppuntennetwerk, van maar liefst 140 km, liggen er een keur aan goed bewegwijzerde routes. Om te wandelen kunt u het ook niet beter treffen dan het aan ons park grenzende Nationaal Park De Duinen van Texel. U kunt er voor de vuist weg uren wandelen, maar als u dat prettiger vindt, ook gemarkeerde routes volgen.

Vanuit uw appartement
loopt u zo het bos in

Start de ochtend met een prachtig uitzicht vanaf onze uitkijktoren Fonteinsnol, op 100 meter van uw appartement vandaan. Of doe het wat rustiger aan en maak na het ontbijt eens een korte wandeling door het Texelse Dennenbos.