Vakantie Texel met hond

Wanneer uw vakantie dit jaar Texel met hond wordt, is het van belang dat u een vakantieadres vindt dat u allebei evenveel plezier brengt. Aparthotel Bos en Duin is zo’n plek. Een kleinschalig complex, pal tegen Nationaal Park de Duinen van Texel aan gelegen. Met aan de ene kant het bos en aan de andere kant de kleurige bollenvelden, kunnen we u de luxe bieden om zelf uw uitzicht uit te kiezen. De eilanddorpen Den Burg en Den Hoorn liggen op 3/3,5 km afstand. U verblijft bij ons zo goed als in de vrije natuur, zonder al te ver van supermarkten, bezienswaardigheden en andere eilandfaciliteiten te zijn verwijderd.

Wanneer uw vakantie dit jaar Texel met hond wordt, is het van belang dat u een vakantieadres vindt dat u allebei evenveel plezier brengt. Aparthotel Bos en Duin is zo’n plek. Een kleinschalig complex, pal tegen Nationaal Park de Duinen van Texel aan gelegen. Met aan de ene kant het bos en aan de andere kant de kleurige bollenvelden, kunnen we u de luxe bieden om zelf uw uitzicht uit te kiezen. De eilanddorpen Den Burg en Den Hoorn liggen op 3/3,5 km afstand. U verblijft bij ons zo goed als in de vrije natuur, zonder al te ver van supermarkten, bezienswaardigheden en andere eilandfaciliteiten te zijn verwijderd.

Op vakantie naar Texel met hond is ideaal om samen van een fijn verblijf te genieten. Het is uiteraard wel belangrijk dat de accommodatie eveneens ideaal is voor uw vakantie met hond op Texel. Daaraan komt Bos en Duin met een variatie aan comfortabele appartementen graag tegemoet. Een deel van de appartementen die wij aanbieden, zijn geschikt om met een huisdier in te verblijven. Het is bijvoorbeeld perfect om een appartement met terras op de begane grond te kiezen. Bij mooi weer is het heerlijk om samen buiten op uw eigen terras te genieten.

Comfortabele vakantie

Tijdens uw vakantie zelf uw tijd in kunnen delen en bepalen, wanneer wat u doet, is wel zo prettig. Bos en Duin aparthotel biedt u precies wat u zoekt. Honden zijn bij ons welkom op de beneden etages. U hoeft dan geen trappen met de viervoeter te lopen en u heeft een eigen miniterras voor hem. In de wintermaanden mogen honden op alle stranden en in het duingebied bij den Hoorn van de lijn af. Om precies te zijn tussen de strandpalen 12 en 18. Voor uw gemak zijn onze accommodaties ingericht met een complete keuken of functionele kitchenette. U heeft ook de mogelijkheid om elke morgen gebruik te maken van ons ontbijtbuffet.

Uw vakantie op Texel met hond is op het eiland op allerlei manieren in te vullen. Het is natuurlijk geweldig om lange wandelingen te maken. De bossen van het nationaal park grenzen wat dat betreft aan ons appartementenhotel. Ideaal dus om tijdens uw vakantie op Texel met uw hond de deur uit te stappen en de bossen in te wandelen. Het strand is overigens ook dichtbij gelegen en overal in de omgeving zijn leuke wandeltochten te maken. Om samen langere afstanden af te leggen, is het perfect om een fiets te huren bij Bos en Duin. Indien gewenst zelfs met elektrische trapondersteuning en met aantrekkelijke fietsroutes. Om even bij te komen, is het aangenaam om even bij een strandpaviljoen te stoppen. Of om een restaurant te bezoeken voor de lunch. In veel horecagelegenheden zijn honden tijdens uw vakantie op Texel van harte welkom.

Familie-eiland Texel

Er gaat niets boven een vakantie met de hele familie. Ouders of verzorgers, kinderen, de hond, gezellig met zijn allen socializen tijdens de wandeling, een gezamenlijke maaltijd, familiespel of een dagje uit. Voor kinderen hebben we in onze mini-speeltuin enkele speeltoestellen en staan er een trampoline en tafeltennistafel. Neemt u naar Bos en Duin vooral ook opa en oma mee. Mochten ze niet meer zo goed ter been zijn, is dat geen enkel punt. Speciaal voor hen hebben we op de begane grond een aangepaste woning, met een heerlijk ruim grasveld voor de deur datzich uitstekend leent voor een potje jeu de boules.

Tijdens uw verblijf op Texel met uw hond ontbreekt het u aan niets in appartementenhotel Bos en Duin. Zo hebben wij voor extra comfort in de ochtend een ontbijtservice beschikbaar. Of kiest u er liever voor om van het uitgebreide ontbijtbuffet gebruik te maken? Dat is eveneens een optie. Wifi is overal gratis en de auto is eveneens gratis te parkeren op de parkeerplaats. Behoren er ook kinderen tot uw reisgezelschap? Bos en Duin heeft voor kinderen verschillende speelgelegenheden, zoals een trampoline, tafeltennistafel en speeltoestellen. Bovendien is er een leuke uitkijktoren op honderd meter afstand gelegen. Uw heeft tijdens uw vakantie met hond op Texel overigens de gelegenheid om uit eten te gaan. Dat is mogelijk in het culinaire restaurant Bosq. Wilt u met uw hond vakantie vieren op Texel in een prachtige omgeving? Boek dan een van onze appartementen waar honden van harte welkom zijn.

Openbaar vervoer en parkeren

De mooiste vakantie beleeft u, wanneer u naar Texel met hond én het hele gezin komt. Mocht dat budgettair een beetje heavy zijn, kunt u ervoor kiezen de auto, kosteloos in Den Helder op het parkeerterrein van de veerboot te laten staan, of bij ons gratis te parkeren. Wilt u zich verplaatsen op Texel, kunt u bij ons fietsen huren of gebruik maken van de plaatselijke vervoersdienst Texelhopper. De Hopperbusjes nemen ook honden mee. Kleine hondjes, die op schoot kunnen zelfs gratis. De busjes brengen u naar elk dorp en elke bezienswaardigheid die u wenst.

Uitgebreid ontbijten en dineren

Een vakantie op Texel met hond is pas geslaagd, als u op het gemak uitgebreid kunt ontbijten en dineren. Toch wil dat er weleens bij inschieten. Niet elke viervoeter gaat immers braaf onder de tafel liggen. Het voordeel van ons vakantiecomplex is dat we het geluk hebben een uitstekend restaurant op ons terrein gevestigd te hebben. Restaurant BOSQ verzorgd voor ons elke dag weer heerlijke ontbijten, die tot aan de deur van uw appartement gebracht worden en voortreffelijke outdoor lunches. Vanaf de namiddag kunt u er terecht voor high tea, een borrel met snack en het diner.

Wandelen en fietsen

Zoekt u een mooi gebied om op Texel met uw hond recreatief te wandelen en te fietsen? De omgeving van Bos en Duin is een van de meest ideale gebieden van het eiland. Het landschap is kleurrijk en afwisselend. Daarbij is er om de paar kilometer wel een leuke bezienswaardigheid, uitkijkpunt, vogelspotplaats of boerderij met lokaal product, waar u even kunt pauzeren. Denk aan de Texels bierbrouwerij, het uitzichtpunt bij de lepelaarskolonie en Fort de Schans bij Oudeschild. Vanuit Bos en Duin is het ook maar 3 km naar Den Hoorn dat bekend staat om zijn markante dorpskerkje.

Vanuit uw appartement
loopt u zo het bos in

Start de ochtend met een prachtig uitzicht vanaf onze uitkijktoren Fonteinsnol, op 100 meter van uw appartement vandaan. Of doe het wat rustiger aan en maak na het ontbijt eens een korte wandeling door het Texelse Dennenbos.