Meivakantie Texel

Bent u van plan de meivakantie op Texel door te brengen? Dat is een fantastisch plan dat in de uitvoering perfect te maken is. Als u vrijheid, privacy, comfort en ruimte belangrijk vindt is Bos en Duin de ideale plek. Wij bieden u de luxe en het gemak van een appartementenhotel. Dat betekent dat u in een royaal appartement verblijft en van onze hotelfaciliteiten profiteert. Uiteraard alleen op het moment dat u daar gebruik van wenst te maken. Op Texel is het tijdens de meivakantie altijd gezellig druk. Het vakantiegevoel is overal aanwezig en er is van alles te ondernemen.

Unieke locatie

Appartementenhotel Bos en Duin ligt in Den Hoorn en dichtbij Den Burg. Het Nationale Park Duinen van Texel grenst aan ons complex. De bossen zijn een rechtstreekse uitnodiging om er kennis mee te maken. Op het twee kilometer verderop gelegen strand geniet u tijdens de meivakantie van een spectaculair zeezicht. Wist u dat Texel de zonnigste plek met de meest zonuren van Nederland is? Het is of de zon nu schijnt of niet altijd heerlijk om erop uit te trekken. Bijvoorbeeld met de fiets die bij Bos en Duin te huur is. Of wandelend met een wandelroute in de hand om langs de leukste plekjes te komen. Er is in de omgeving van alles te beleven en ook op ons complex zelf. Bijvoorbeeld met op honderd meter afstand een spectaculaire uitkijktoren. Of met de beschikbaarheid van speeltoestellen, trampoline en tafeltennis. Niemand hoeft zich tijdens de meivakantie op Texel maar ook een moment te vervelen. Wifi is bovendien helemaal gratis te gebruiken.

Hotelfaciliteiten

U heeft de mogelijkheid het u zich tijdens het verblijf op Texel in de meivakantie zo gemakkelijk mogelijk te maken. De hotelfaciliteiten bieden u onder meer de keuze tussen een ontbijtbuffet en broodjesservice. Restaurant BOSQ voorziet de hele dag door in hapjes, menu´s en drankjes. De enige dag geniet u van een Boozy Brunch en een ander dag is het heerlijk om van zoetigheden en hartigheden van de high tea te proeven. Culinair genieten maakt de meivakantie op Texel helemaal compleet.

Leven in de brouwerij

De mei vakantie op Texel is een periode waarin er volop leven in de brouwerij is. Niet alleen komen zonaanbidders hun eerste zonnestraaltjes pikken op het nabijgelegen Noordzeestrand, ook wordt het eiland overstroomt door vogelspotters. Mei is immers de broedmaand. Voor een Texel meivakantie kunt u het niet beter treffen dan in ons appartementenhotel. We bevinden ons centraal op het eiland, iets ten westen van Den Burg, pal tegen de rand van Nationaal park De Duinen van Texel. Bij het reserveren van uw appartement heeft u de keuze uit zicht op de bomen of het weidse akkerland.

Comfortabele nachtrust

Niet allemaal zijn we van die vroege vogels die bij het eerste morgenlicht al uit de veren komen. Uitslapen is voor velen een luxe die alleen in de vakantie te permitteren is. Op onze comfortabele boxspringbedden is dat ook helemaal geen probleem. Mochten de avonden nog een beetje kil zijn in uw Texel mei vakantie, zet u met een handbeweging de verwarming aan. Wanneer u ons aanbod doorscrolt, ziet u dat elk appartement zijn eigen unieke inrichting heeft en u kunt kiezen tussen een functionele kitchenette of luxe keuken. En vergeet niet: u verblijft in een appartement met de service van een hotel! In principe kan er bij ons overal voor gezorgd worden.

Ruimte voor iedereen

Bos en Duin is een appartementencomplex met hotelfaciliteiten waar er ruimte is voor iedereen. Ouderen, grote families, vriendengroepen, gezinnen met kinderen en huisdieren, iedereen is welkom. Niet dat het bij ons de zoete inval is, waar u uw rust niet vindt. Huisdieren zijn bijvoorbeeld alleen in de begane grond appartementen toegestaan. Kinderen kunnen in onze veilige binnentuin gebruik maken van diverse speeltoestellen en spellen en op slechts 100 m van ons terrein staat een uitkijktoren, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over het eiland. Uitgezonderd de beschermde gebieden en stranden mogen, op Texel in de meivakantie, honden op veel plaatsen los.

Vervoer en parkeren op Texel

Wanneer u Texel bezoekt, heeft u de keuze om de auto thuis te laten, deze gratis op een parkeerterrein bij de boot achter te laten of met de auto over te varen. Op Texel kunt u bij ons gratis parkeren. Voor de rest dient u in elk dorp en bij de strandslagen te betalen Wanneer u langer dan een week op het eiland verblijft, koopt u het best een e-vignet. Texel heeft een goede openbaar vervoersregeling. Er rijdt een Connexxion lijndienst tussen de veerhaven en centrum De Koog. De kleine busjes van Texelhopper brengen u in u de meivakantie op Texel overal.

Ontbijt en diner

Op Bos en Duin vindt u niet alleen de ingrediënten voor een perfecte vakantie, het Texelse Dennenbos is ook de beste plek om culinair te genieten. De koks van het, op ons terrein gelegen Restaurant BOSQ, lukt het elke dag weer, om voor u een feestje van geuren, kleuren en smaken neer te zetten. Dat begint ’s morgens al met het ontbijt, dat u aan de deur van uw appartement geserveerd krijgt. Tijdens de dag kunt u terecht voor een Boozy brunch, uitgebreide lunch en high tea.

Wandelen en fietsen

Het mooie van de meivakantie is dat op Texel in die periode het broedseizoen in volle gang is. Bij Bos en Duin verwelkomen we dan ook regelmatig gasten die speciaal komen om vogels te spotten. Dit kan vanuit, te voet bereikbare, schuilplaatsen dicht tegen de broedgebieden aan of vanaf uitzichtpunten langs de vogelboulevard. De vogelboulevard is een mooie fietsroute die u langs een hele reeks aan grotere en kleinere vogelgebieden voert. Wat wandelen betreft: normaliter is er 225 km wandelpad toegankelijk voor wandelaars. Vanwege de broedtijd van de vogels wordt dit in de maand mei gereduceerd tot 140.

Vanuit uw appartement
loopt u zo het bos in

Start de ochtend met een prachtig uitzicht vanaf onze uitkijktoren Fonteinsnol, op 100 meter van uw appartement vandaan. Of doe het wat rustiger aan en maak na het ontbijt eens een korte wandeling door het Texelse Dennenbos.