Kerst op Texel

Kerst op Texel is een fijne tijd om heerlijk met elkaar te genieten. Het is dan wel belangrijk dat u uiteraard in een comfortabele accommodatie verblijft. Een plek waar ruimte is voor iedereen en waar alle gemak en comfort wordt geboden. Die vindt u in het appartementenhotel Bos en Duin in Den Hoorn aan de rand van het bos en omgeven door weilanden. De rust en ruimte in de omgeving staan centraal met overal om u heen een schitterende natuur. Het is natuurlijk fantastisch als er tijdens de kerst op Texel sprake is van een witte laag sneeuw. Het winterlandschap is dan extra betoverend.

Als appartementenhotel heeft Bos en Duin u alle comfort te bieden. In de eerste plaats al met de riante appartementen voor twee tot zes personen. In de tweede plaats omdat wij u een hotelfunctie bieden. Dat betekent dat u voor de kerst op Texel de gelegenheid heeft om van een kerstontbijtbuffet te genieten. Of dat u gezellig met zijn allen in het appartement ontbijt als u voor de luxe broodjesservice kiest. Kerstmis is een tijd, waarin er vaak extra aandacht gegeven wordt aan het diner. In restaurant BOSQ dat onderdeel is van Bos en Duin mag u dan ook op een heerlijk luxe kerstdiner rekenen. Aan u de keuze of u gezellig in uw appartement dineert of u laat verwennen met culinaire kerstgerechten.

Tijdens de kerst op Texel zijn er leuke uitstapjes te maken. Bijvoorbeeld naar de kerk in Den Hoorn. De kerkjes worden voor de kerstperiode op een bijzondere manier versierd. Verblijft u tijdens kerstavond op Texel? Dan is het bijzonder om naar het Dorpsplein in De Koog te gaan en samen met de inwoners kerstliederen te zingen onder de immense kerstboom. De kerstvakantie op Texel is overigens ook ideaal voor kinderen. Tijdens de kerstperiode zijn er bijvoorbeeld in de zeehondenopvang Ecomare extra activiteiten. Blijft u na de kerst op Texel tot in het nieuwe jaar op het eiland? Iedereen en u ook kan dan meedoen aan de Nieuwjaarsduik die onder meer gehouden wordt in de zee bij Den Hoorn. Boek in elk geval eerst uw appartement bij Bos en Duin om daarna plannen te gaan maken voor de invulling van kerst op Texel.

Uitwaaien tijdens de Kerst

De Kerst op Texel doorbrengen in een ontspannen sfeer, met de mensen waar u van houdt. Lekker uitwaaien aan het Noordzeestrand, warme chocola in een strandpaviljoen en daarna genieten van een opperbest kerstdiner. Bos en Duin is hiervoor de perfecte plaats. Ons appartementenhotel is gelegen op de rand van het Nationaal Park Duinen van Texel en het akkerland. U kunt bij uw reservering zelfs uw voorkeur aangeven voor uitzicht over de velden of het bos. Met Den Burg op 3 km afstand is ons complex niet alleen met de auto, maar ook met het openbaar vervoer makkelijk te bereiken.

Uniek concept van accommodatie en service

Wanneer u de foto’s van onze appartementen bekijkt, ziet u dat er niet een interieur gelijk is. Zo beschikt de ene accommodatie over een kitchenette of blokverwarming en heeft het andere een volledig ingerichte keuken en eigen cv-ketel. Dat is bewust gedaan. Onze opzet was en is namelijk u een product te bieden dat u nergens anders treft. Neem alleen al onze formule van appartementenhotel: privacy en comfort van een zelfstandige vakantiewoning, gecombineerd met de service van een hotel. Voor Kerst op Texel betekent dat u kunt genieten van een speciaal kerstontbijtbuffet en diner. Heeft u liever een kerstontbijt op bed? Een telefoontje naar onze broodjesservice is voldoende.

Kerst voor iedereen een feest

Feestdagen zijn pas echt een feest, wanneer u ze in goed gezelschap doorbrengt. Dat betekent niet alleen met de mensen waar u van houdt, maar ook uw huisdier. Bos en Duin is een vakantiepark, waar er ruimte is voor iedereen. Aan de ene kant hebben we rustig gelegen appartementen, waar u niets anders hoort dan het ruisen van de wind door de bomen. Anderzijds kunt u voor de begane grond appartementen een huisdier meeboeken en is er een klein speeltuintje voor kinderen op het terrein. Kerst op Texel is beslist niet saai. Zowel in de dorpen, als in de havens en op de stranden worden er allerhande evenementen georganiseerd.

Parkeren en openbaar vervoer

Op Texel is het in de dorpen en bij de strandslagen overal betaald parkeren. Als betaalmiddel in de automaten kunt u geen muntgeld meer gebruiken. U betaalt met een betaalkaart of koopt een e-vignet. Wanneer u met de herfstvakantie op Texel bij ons te gast bent, staat uw auto veilig én gratis op ons terrein. Wilt u geen geld uitgeven aan parkeren, kunt u bij ons een fiets huren of gebruik maken van de plaatselijke vervoersdienst Texelhopper. Deze rijdt over alle dorpen en heeft meer dan 130 stopplaatsen. Het busje is eveneens op tijd en plaats te bestellen.

Kerstdiner en verwenontbijt

Wanneer u bij ons de kerstvakantie doorbrengt, is het niet alleen op 25 en 26 december, maar elke dag feest. Zo hoeft u bij ons niet aan te sluiten aan een ontbijtbuffet, maar wordt het door onze ontbijtservice tot aan de deur van uw appartement gebracht. Ons ontbijtmenu varieert van een standaard ontbijt, tot versgebakken broodjes of een feestontbijt, compleet met champagne. Voor het diner, ook buiten de feestdagen, adviseren we u altijd even te reserveren. Zo weet u zeker dat u een tafeltje heeft. Ons Restaurant BOSQ staat namelijk zo goed bekend, dat het ook van buitenaf druk bezocht wordt.

Wandelen en fietsen

Eind december is misschien niet de meest geschikte periode om op de fiets te stappen. Wandelen in het winterse landschap daarentegen is tijdens de kerst op Texel een mooie afsluiting van het jaar. Bos en Duin ligt precies aan de rand van het Nationaal Park De Duinen van Texel. Vanuit uw appartement loopt u zo de bossen in, die na zo’n 20 minuutjes lopen overgaan in duinlandschap en strand. In het gebied zijn de wandelroutes gemarkeerd met de volgende gekleurde paaltjes:

Geel: doorgaande wandeling, met een einddoel
Blauw: rondwandeling
Rood: vrij toegankelijk natuurpad
Groen: pad in rustgebied met beperkte toegankelijkheid.

Vanuit uw appartement
loopt u zo het bos in

Start de ochtend met een prachtig uitzicht vanaf onze uitkijktoren Fonteinsnol, op 100 meter van uw appartement vandaan. Of doe het wat rustiger aan en maak na het ontbijt eens een korte wandeling door het Texelse Dennenbos.