Zomervakantie Texel

Het is geweldig om tijdens de zomervakantie op Texel vakantie te vieren. Vooral met een verblijf in appartementenhotel Bos en Duin. U bevindt zich dan aan de rand van het bos en nabij het strand. Bos en Duin ligt aan het Nationaal Park Duinen van Texel in Den Hoorn en tevens op korte afstand van Den Burg. De ligging is perfect om op Texel van een heerlijke zomervakantie te genieten. Texel is tijdens de zomervakantie een toeristische trekpleister en dat is te merken aan de gezellige sfeer. De vakantie begint eigenlijk al op het moment dat u aan boord van de veerboot stapt. De zilte zeelucht is rondom aanwezig en als u van de boot afstapt en de eerste stap op het eiland zet, is het vakantiegevoel optimaal.

Faciliteiten

Het is toch heerlijk dat het ontbijtbuffet iedere ochtend klaarstaat. Of dat u de broodjesservice inschakelt om het ontbijt in uw appartement op te eten. Bovendien is er voor kinderen van alles te beleven, zoals op de trampoline en speeltoestellen. Of met de optie om tafeltennis te spelen. Het is ook leuk om de uitkijktoren eens te beklimmen die op honderd meter afstand ligt. Wilt u Texel tijdens de zomervakantie op de fiets verkennen? Bos en Duin biedt de gelegenheid om fietsen te huren. Er zijn tevens e-bikes beschikbaar om het fietsen nog comfortabeler te maken. Er zijn diverse routes voorhanden en natuurlijk ook als u wilt wandelen. Bijvoorbeeld door de duinen of door de bossen. Na een leuke dag in de buitenlucht is het fijn om weer van het comfort van het appartement te genieten. Er is overigens gratis wifi beschikbaar. Om gezellig uit eten te gaan, raden wij aan om restaurant BOSQ te bezoeken.

Wilt u garantie op een comfortabel verblijf op Texel? Boek dan een appartement naar keuze bij Bos en Duin. Met balkon of terras of bijvoorbeeld een appartement waar uw hond ook welkom is. Op culinair gebied hoeft het u aan niets te ontbreken. Vanuit uw vakantieverblijf wandelt u zo naar restaurant Bosq dat deel uitmaakt van ons vakantiecomplex. Hier geniet u van een uitgebreide lunch, diner of van heerlijke bites.

Prachtige zomerlocatie

Bos en Duin is een ideale bestemming voor een onvergetelijke zomervakantie op Texel. De combinatie van appartementen en hotelservice is dé reden dat veel gasten maar wat graag de volledige zomervakantie bij ons doorbrengen. U vindt Bos en Duin net buiten het gezellige eilanddorpje Den Hoorn, precies op de rand van het Texelse akkerland en de bossen van het Nationaal Park De Duinen van Texel. Het Noordzeestrand ligt op slechts enkele minuutjes lopen verwijderd van uw appartement. De uitgaans- en winkelplaatsen Den Burg en De Koog bevinden zich eveneens op slechts enkele kilometers afstand.

Comfortabele appartementen

U heeft bij ons de keuze uit 2, 3, 4 en meer-persoons appartementen. De kleinere accommodaties bevinden zich op de begane grond. Grotere, huisdier- en rookvrije appartementen zijn gesitueerd op de eerste en tweede etages. Verder heeft u de keuze uit verblijven met een kitchenette of volledig ingerichte keuken. Ook wanneer u aangepast sanitair wenst, hebben wij meerdere appartementen waar u uit kunt kiezen. Kijkt u bijvoorbeeld eens naar appartement nummer 40. Een ruime hoekmaisonnette met luxe keukeninrichting, meerdere slaapkamers, eigen cv-installatie en zelfs vloerverwarming. We gaan er echter niet vanuit dat u deze laatsten in de zomervakantie nodig zult hebben.

Huisdieren ook welkom

Bos en Duin biedt in uw Texel zomervakantie niet alleen een fijn verblijf aan u en uw gezin, maar ook aan uw huisdier. Op Texel mag uw hond immers op veel plaatsen los. Wanneer u de opzet van ons complex bekijkt, ziet u dat onze hotelappartementen verdeeld zijn over meerdere gebouwen. Zo is er voor elk wat wils. Accommodaties waarin huisdieren zijn toegestaan, bevinden zich op de begane grond. Op het complex is er voor kinderen een veilige binnentuin met enkele speeltoestellen. Verder beschikken we over een tafeltennis- en voetbaltafel. De bekende uitkijktoren Fonteinsnol staat op 100 m afstand. Vanaf dit uitkijkpunt heeft u een mooi uitzicht over de omgeving.

Parkeren en OV op Texel

Het is leuk natuurlijk dat het tijdens de zomervakantie op Texel, gezellig druk is. Om overal de auto makkelijk kwijt te kunnen, is die periode wat minder aangenaam. Gelukkig kunt u op ons terrein gratis parkeren. In de dorpen en bij de strandslagen, moet u overal betalen. U kunt dat ontlopen, door te gaan fietsen. Fietsen kunt u bij ons huren. Of, met de Texelhopper te reizen. Texelhopper is Texels eigen vervoersdienst. Er wordt gereden met kleine busjes die op alle dorpen, langs meer dan 130 stopplaatsen komen. U vindt ons aan halte 61.

Restaurant BOSQ

Wanneer u geniet van uw welverdiende zomervakantie op Texel, is het nergens voor nodig dat u zelf naar de bakker moet. Bij Bos en Duin worden uw broodjes elke ochtend netjes tot aan de deur van uw appartementje gebracht.  Bij Restaurant BOSQ, waar u  voor de lunch en heerlijke avondmaaltijden terecht kunt. Laat u verrassen door de BOSQ Experience met heerlijke gerechten met bijpassende wijnen

Wandelen en fietsen in de zomer

Ondanks dat het in de zomervakantie op Texel best wel druk is, is er genoeg vrije natuur om heerlijk te wandelen en te fietsen. Daarbij zijn er in de zomer ook overal activiteiten en evenementen te beleven. Op elk dorp is er wel wat en onderweg komt u langs allerhande boerderijen die lokaal product maken en verkopen, kunstateliers, mooie uitzichtpunten en interessante musea. Over Texel verspreid ligt een fietsknooppuntennetwerk van een dikke 140 km en zo’n 225 km aan wandelpaden. Vanuit Bos en Duin wandelt u zo het Nationaal Park De Duinen van Texel in.

Vanuit uw appartement
loopt u zo het bos in

Start de ochtend met een prachtig uitzicht vanaf onze uitkijktoren Fonteinsnol, op 100 meter van uw appartement vandaan. Of doe het wat rustiger aan en maak na het ontbijt eens een korte wandeling door het Texelse Dennenbos.