Hotel Texel met Hond

Een verblijf in een hotel op Texel met hond is uiteraard ideaal om samen te genieten van de schitterende natuur. Het is fantastisch om samen lange wandelingen te maken en de hond te laten ravotten in het bos of op het strand. Een ideaal hotel op Texel waar honden welkom zijn, betreft het appartementenhotel Bos en Duin. U geniet optimaal van het comfort dat geboden wordt in het appartement en profiteert van de hotelfaciliteiten. Bijvoorbeeld van het dagelijkse ontbijtbuffet of van de broodjesservice om na een overnachting in uw eigen appartement in het gezelschap van uw hond te ontbijten.

2 persoons appartementen – huisdier toegestaan

Appartement 2 – begane grond restaurantzijde

Gerieflijk appartement dat in zijn geheel op de begane grond in het A-gebouw is gesitueerd.
Vier kleine treden brengen u naar de ingang van het appartement. Terras op het zuiden.
Huisdier toegestaan.

Bekijken

Appartement 3 – begane grond restaurantzijde

Een paar treetjes buiten brengen u naar dit comfortabele en sfeervol ingerichte appartement
op de begane grond van het A-gebouw, dat zonnig en licht gelegen is.
Huisdier toegestaan.

Bekijken

Appartement 5 – begane grond boszijde

2-persoons appartement op de begane grond, aan de boskant (Rozendijk).                                            Terras met uitzicht op het Texelse Dennenbos.
Huisdier toegestaan.

Bekijken

Appartement 6 – begane grond boszijde

Ruim 2-persoons boszicht appartement, gelegen aan de de Rozendijk. Terras met uitzicht op het Texelse Dennenbos. Ideaal wanneer u met de hond naar Texel komt.

Bekijken

3 persoons appartementen – huisdier toegestaan

Appartement 12 – begane grond weilandzijde

Comfortabel 3-persoons hoekappartement met weids uitzicht over de weilanden. Terras voorzien van terrasmeubilair.
Huisdier toegestaan.

Bekijken

Appartement 14 – begane grond weilandzijde

Comfortabel 3-persoons appartement met terras met vrij uitzicht over het Texelse landschap.
Huisdier toegestaan.

Bekijken

Appartement 15 – begane grond weilandzijde

comfortabel 3-persoons met zowel een terras aan de weilandzijde als aan de boszijde.
Huisdier toegestaan.

Bekijken

4 persoons appartementen – huisdier toegestaan

Appartement 1 – begane grond

4-persoons hoekappartement aan de Bakkenweg met zonnig gelegen terras.
Huisdier toegestaan.

Bekijken

Appartement 4 – begane grond boszijde

Dit appartement ligt op de hoek van de Rozendijk en de Bakkenweg. Terras aan de boskant.
Huisdier toegestaan.

Bekijken

Appartement 7 – begane grond boszijde

Dit comfortabele appartement bevindt zich op de begane grond gelegen aan de boszijde. Terras met uitzicht op het Texelse Dennenbos.
Huisdier toegestaan.

Bekijken

Appartement 8 – begane grond boszijde

Royaal appartement op de begane grond, gelegen aan de Rozendijk. Terras met uitzicht op het Texelse Dennenbos. 2e ingang aan de achterkant met toegang naar de binnenplaats/speeltuin.
Huisdier toegestaan.

Bekijken

Appartement 9 – begane grond boszijde

Royaal 4-persoons appartement op de begane grond, gelegen aan de boszijde. Terras met uitzicht op het Texelse Dennenbos.
Huisdier toegestaan.

Bekijken

Appartement 10 – begane grond binnentuinzijde

4-persoons appartement, gelegen aan de binnenplaats/speeltuin. Zonnig terras voorzien van tuinmeubilair. Huisdier toegestaan.

Bekijken

Appartement 11 – begane grond binnentuinzijde

4-persoons appartement gelegen aan de binnenplaats/speeltuin. Zonnig terras voorzien van tuinmeubilair.
Huisdier toegestaan.

Bekijken

Ideale ligging

Wanneer u een apart hotel op Texel met hond zoekt, kunt u het niet beter treffen dan bij Bos en Duin. Aan de ene zijde door Nationaal Park Duinen van Texel en aan de andere kant begrenst door akkerland is ons park een ideale vakantieplek voor zowel voor mens als dier. Door het bos is het slechts enkele minuutjes lopen naar het strand en ook de gezellige dorpen Den Hoorn en Den Burg liggen op slechts 3 km afstand. Op ons grootste Waddeneiland zijn honden bij de horeca meestal geen probleem. U kunt ze daarom rustig op een avondwandeling meenemen om nog eens ergens een terrasje te pakken.

Accommodatie op begane grond

De appartementen bij Bos en Duin waarin huisdieren zijn toegestaan bevinden zich op de begane grond. U heeft hierbij de keuze uit accommodaties met uitzicht op de weilanden of het bos. In ieder van onze vakantieverblijven bevindt zich een kitchenette of volledig ingerichte keuken en staan er comfortabele bedden. Bij aankomst zijn deze voor u opgemaakt. Handdoeken zijn niet standaard in de badkamers aanwezig. Wel bestaat er de mogelijkheid een handdoekenpakket te huren en tegen vergoeding kunt u bij een langer verblijf de kamers tussentijds laten schoonmaken.

Met kinderen én hond een fijne vakantie

Wanneer u op vakantie gaat met kleintjes die nog in de buggy leeftijd zitten, of als u naar uw hotel op Texel een hond meeneemt, wilt u daar liever geen trappen mee lopen. Bos en Duin biedt u een ruime keuze aan begane grond accommodaties. Voor kinderen die na het bos en strand nog energie over hebben, is er op ons terrein een veilige binnentuin met enkele speeltoestellen. De bekende uitkijktoren Fonteinsnol staat op zo’n 100 m van het park. Wist u trouwens dat tussen 1 september en 1 maart uw hond op alle Texelse stranden los mag.

Faciliteiten en bereikbaarheid

Als u besluit naar ons hotel op Texel met de hond te komen, heeft u de keuze uit de appartementen op de begane grond. Voor een hond vragen wij een toeslag van € 7,- per nacht. Bij aankomst treft u bij ons de bedden opgemaakt aan, een handdoekenpakket kunt u tegen een kleine vergoeding bijbestellen. De fiets kunt u thuislaten, want wij hebben meerdere 7-versnellings toerfietsen en e-bikes staan. Het aantal te huren fietsen, graag eventjes bij uw reservering opgeven. Komt u met het openbaar vervoer, neemt u na de boot het best de Texelhopper. Haltenummer 61 ligt precies bij ons voor de deur.

Culinair genieten

Uw dag begint goed bij Bos en Duin, elke dag weer. Al was het alleen maar vanwege de uitgebreide menukaart waaruit u de keuze voor uw ontbijt kunt maken. Uw ontbijt wordt bezorgd aan de deur van uw appartement, of haalt u zelf af bij ons restaurant BOSQ. Eveneens in BOSQ kunt u terecht voor lunches, high tea en tongstrelende gerechten en gerechtjes bereid uit lokaal Texels product. Reserveren voor het diner moet niet, maar is wel gewenst. Laat onze koks u verassen met een 4-6 gangen BOSQ experience of vraag naar de mogelijkheden van private dining in onze eigen wijnkelder.

Wandelen en fietsen

Mocht u bij ons op het park geen huurfiets kunnen vinden die voldoet aan uw wens, kunnen we deze eveneens bij een lokale fietsverhuurder voor u te bestellen. Denk hierbij aan een fiets met extra lage instap, kinderfietsen, tandem of zo’n fiets met aanhanger, waar de hond in het bakje kan. Bij uw aankomst staat de fiets voor u klaar. Zo kunt meteen na aankomst in Texel hotel met de hond een rondje doen. Langs Bos en Duin lopen meerdere wandel en fietsroutes. Wij hebben enkele leuke routes voor u klaarliggen, maar u kunt ook in het naastgelegen bos de gekleurde paaltjes volgen.

Wat is er te zien rondom Bos en Duin?

Het meest voor de hand liggende is natuurlijk het Noordzeestrand dat op amper 10 minuutjes lopen ligt. U komt er met de auto, fiets of lopend, door het lommerrijke bos- en duingebied van het Nationaal Park de Duinen van Texel. Op 100 m van ons park staat een mooie uitkijktoren, Fonteinsnol, vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over het eiland. Op een km of 3 ligt noordwaarts, bevindt zich het bekende Ecomare en nog een kilometertje verder komt u in het gezellige dorpje De Koog.