Nachtje Texel

Een nachtje Texel is net genoeg om twee geweldige dagen door te brengen. Lekker een beetje bijbruinen of uitwaaien aan het strand. Tijdens zo’n kort verblijf is het wel zo fijn dat u niet te ver verwijderd zit van al het moois dat het eiland biedt. Ons appartementenhotel ligt wat dat betreft ideaal. Precies op de rand van het Nationaal Park De Duinen van Texel heeft u vanuit uw appartementje, zowel zicht op de bossen als het uitgestrekte akkerland. Met Den Burg en Den Hoorn op slechts 3,5 km afstand, zijn ook uitgaansgelegenheden en winkels altijd dichtbij.

Een nachtje op Texel voelt alsof je een minivakantie hebt. Er zijn zoveel indrukken om op te doen dat je het idee hebt er lange tijd te zijn. Dat is toch heerlijk? Vooral als u op een comfortabele locatie verblijft, zoals in het appartementenhotel Bos en Duin. Uw appartement is volledig ingericht en biedt alle comfort. De ligging van ons complex is bovendien perfect naast het Nationaal Park Duinen van Texel. Het aangrenzende bos nodigt uit om een lange wandeling te maken en het strand is vlakbij. Komt u aan het einde van de middag aan dan is het heerlijk om in het restaurant van ons hotel een hapje te eten. In de ochtend staat het ontbijtbuffet klaar of maakt u van de ontbijtservice gebruik.

Een nachtje weg op Texel biedt alle gelegenheid om in korte tijd van alles te ondernemen. Of om van de rust en de natuur te genieten. Bijvoorbeeld door lange wandelingen te maken of in ons appartementenhotel een fiets te huren. Dan ontdekt u nog veel meer van het eiland. Wij bieden u op verzoek graag verschillende fietsroutes of wandelroutes aan om de mooiste plekjes te zien. Een overnachting op Texel biedt natuurlijk het voordeel dat u niet aan het einde van de dag weer de veerboot hoeft te nemen. Een dagje doorbrengen op het eiland is daarom het beste te combineren door op Texel een nachtje weg te boeken. De volgende dag na het ontwaken in uw appartement heeft u weer de hele dag om te genieten.

Nachtje weg op Texel in een heerlijk appartement

Als aparthotel bieden we u de faciliteiten van een hotel, gecombineerd met het comfort van een volledig ingericht appartement. Dat betekent dat u in uw vakantieverblijf de beschikking heeft over een functionele kitchenette of complete keuken. Voor uw nachtje weg naar Texel heeft u de keuze uit een begane grond appartement, waaronder een speciaal aangepast voor minder validen of een luxe maisonnette op de hoger gelegen etages. Wanneer u onze afzonderlijke accommodaties eens wat nader bekijkt, ziet u ook meteen dat ze allemaal over hun eigen specifieke inrichting beschikken. Vanzelfsprekend staan er in de slaapkamers boxspringbedden met uitwasbare dekbedden en heeft u gratis toegang tot ons wifinetwerk.

Bos en Duin heeft voor u in Den Hoorn verschillende appartementen beschikbaar met balkon of met terras. De appartementen zijn ook voor een nachtje op Texel perfect omdat het u op het gebied van comfort aan niets ontbreekt. Er zijn mogelijkheden voor een verblijf van twee personen, maar u bent ook welkom met drie, vier of meer personen. Bos en Duin biedt extra comfort voor een nachtje weg met de hotelfunctie. Bovendien bieden wij u gratis wifi en mag u de auto ook gratis parkeren. Het is in bepaalde appartementen mogelijk om met huisdier te verblijven. Verder is restaurant Bosq zeker een aanrader om voor of na het nachtje op Texel culinair te genieten.

Honden voor een nachtje gezellig mee

Texel is niet alleen een heerlijke vakantieplek voor het hele gezin, maar ook honden zijn er op de meeste plaatsen geen enkel probleem. Uw hond mag bijvoorbeeld in de periode van 1 september tot 1 maart op alle stranden loslopen. Voor in het badseizoen en de natuurgebieden geldt er een aanlijngebod. Bij ons bent u voor een enkel Texel nachtje weg met de hond van harte welkom in onze begane grond appartementen. Voor kinderen is er op het terrein een minispeeltuin, staat er een tafeltennistafel en is een speelveld met trampoline. Op nog geen 100 meter afstand verwijderd van het complex vindt u uitkijktoren Fonteinsnol.

Openbaar vervoer en parkeren

Op Texel is het openbaar vervoer simpel. Er rijdt één Connexxion lijndienst heen en weer, tussen de boot en De Koog. Op die route doet hij ook Den Burg aan. Daarnaast heeft het eiland Texelhopper. Kleine busjes, die langs meer dan 130 stopplaatsen rijden. Texelhopper hopt over alle dorpen en is tevens op plaats en locatie te reserveren. Dit is vooral fijn, wanneer niemand voor dat ene nachtje op Texel bereid is, om BOB te zijn. Daarnaast is het, op de dorpen en bij de strandslagen, met een speciaal Texelvignet overal betaald parkeren. Op Bos en Duin parkeert u vanzelfsprekend gratis.

Ontbijt en diner zonder zorgen

Met slechts één overnachting op Texel verliest u een berg tijd, wanneer u ook nog eens op zoek moet naar eetgelegenheden. Als onderdeel van Bos en Duin is Restaurant BOSQ onze steun en toeverlaat voor zorgeloos ontbijten en dineren. U kunt bij ze terecht voor à la carte menu’s, tafelen met kleine gerechtjes, een verassende BOSQ experience of als u met meerderen bent, private dining in de wijnkelder. Uw ontbijt kiest u bij aankomst meteen uit, zodat de bestanddelen vers gehaald of bereid kunnen worden. Onze ontbijtservice bestaat uit bezorging tot aan de deur van uw appartement.

Wandelen en fietsen op Texel

Texel is een wandel- en fietsgebied bij uitstek. Verdwalen is vrijwel niet mogelijk. Niet alleen omdat het eiland slechts 20 x 8 km meet, maar ook omdat er een goed bewegwijzerd fietsknooppuntnetwerk ligt van bijna 140 km. Wandelaars hebben zelfs 225 km tot hun beschikking. Bent u naar Texel een nachtje weg en wilt u vanuit Bos en Duin een attractief ommetje maken, loop dan eens naar uitkijktoren de Fonteinsnol. Deze staat op slechts 100 m van ons complex en biedt u een mooi uitzicht over het eiland. Van daaruit kunt u eventueel door het bos de gekleurde paaltjes volgen, voor een korte of langere wandeling.

Vanuit uw appartement
loopt u zo het bos in

Start de ochtend met een prachtig uitzicht vanaf onze uitkijktoren Fonteinsnol, op 100 meter van uw appartement vandaan. Of doe het wat rustiger aan en maak na het ontbijt eens een korte wandeling door het Texelse Dennenbos.