Familiehotel Texel

Een familiehotel op Texel is ideaal om met het hele gezin van een fijn verblijf te genieten, zoals in Bos en Duin Appartementenhotel. Hier wordt rekening gehouden met alle leeftijden. Zo is er voor de kinderen van alles te beleven met een trampoline, tafeltennis en speeltoestellen. In elk appartement in ons kindvriendelijk hotel is er ruimschoots voorzien in faciliteiten die u en uw gezin een comfortabele en luxe beleving laten ervaren.

Ideale ligging

Als echt familiehotel Texel heeft Bos en Duin de meest ideale ligging die u zich maar wensen kunt. Precies op de rand van de kleurrijke bollenvelden en het Nationaal Park Duinen van Texel gelegen, is er niet alleen onnoemelijk veel in de omgeving zelf te doen, ook als uitvalsbasis is Bos en Duin een prima stek. Vlak achter het bos begint meteen al het Noordzeestrand en oostwaarts liggen, beiden op 3 km afstand Den Hoorn en Den Burg. Beiden dorpen met gezellige terrasjes, een wekelijkse dorpsmarkt en leuke winkels. Vanaf daar bent u met de fiets ook zo aan het Wad bij Ecomare en op zandplaten De Hors.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd

Wanneer u met de hele familie besluit op vakantie te gaan is het wel zo gezellig dat u ook de woonkamer en de keuken deelt. Het Bos en Duin familie hotel Texel is bij uitstek geschikt om met een uitzonderlijk groot gezin of familiereünie de vakantie door te brengen. De kleinschaligheid van het complex geeft u alle gelegenheid om samen activiteiten te ondernemen op de buitenweide of bij elkaar op het terras te zitten. In de grotere appartementen bevinden zich meerdere sanitaire ruimten, ruime keukens en slaapkamers die voorzien zijn van eenpersoonsbedden. Vanzelfsprekend is het altijd mogelijk een bed bij te zetten.

Appartement faciliteiten

Op een complex als het onze, houdt u vakantie in een appartement dat wel wat weg heeft van een familiekamer op Texel. Geen lange gangen met genummerde kamers, maar vrije toe- en opgangen naar uw begane grond appartement of ruime maisonnette. Op ons terrein heeft u de beschikking over een gratis parkeerplaats en wifi. Voor elders op het eiland heeft u een Texelevignet nodig om te parkeren. Als u besluit met het openbaar vervoer te komen, kunt u het best in veerhaven ’t Horntje op de Texelhopper stappen. Halte nummer 61 ligt precies bij ons voor de deur.

Restaurant met vermelding in Lekker500 edities

Voor lekker eten hoeft u niet ver weg. Van ontbijt, tot broodjesservice, lunch, brunch, high tea, borrelen en dineren, hebben we restaurant BOSQ op het terrein. Het door u van de menukaart gekozen ontbijt, wordt tot aan de deur van uw appartement in ons familiehotel op Texel gebracht. U mag het ook zelf ophalen in het restaurant. De menukaart van BOSQ weerspiegeld de spirit van de gezellige eetcultuur die heerst in het zonnige zuiden, bereid met producten van Texelse bodem. Elk diner van BOSQ is een feestje van kleuren, geuren en smaken. Kijk u voor meer informatie en speciale (groeps)arrangementen op bosq.nl.

Wandelen en fietsen

De bossen, waar Bos en Duin tegenaan ligt, is er volop gelegenheid om eindeloos te wandelen en te fietsen. Voor een dagvullende wandeling, kunt u naar het strand lopen, afzwenken naar het zuiden en via natuurgebied De Bollenkamer terugkomen. Noordwaarts is het maar een paar kilometer naar De Koog. Ook dit kunt u met een strandwandeling combineren of binnendoor, langs Ecomare. Voor de jeugd liggen er diverse lichte en zwaardere mountainbiketracks in het bos en de duinen. Met ons royale speelveld, speeltoestellen en uitkijktoren Fonteinsnol op nog geen 100 m, kunt u ons tot een van de meest kindvriendelijke hotels op Texel rekenen.

Wat heeft de omgeving u te bieden?

Het mooie van ons kindvriendelijke hotel Texel is dat het precies op de grens ligt tussen bos en akkerland. Ons park ligt op zo’n 100 meter van uitkijktoren Fonteinsnol, vanwaar u een mooi uitzicht heeft over een groot deel van Texel. Den Hoorn, met zijn pittoreske witte dorpskerkje en ’t walvisvaarderhuisje, ligt op zo’n drie km, evenals Den Burg. In Den Burg vindt u de meeste winkels en is het in het centrum gezellig toeven. Zeezoogdierenopvangcentrum en natuurmuseum Ecomare ligt aan de binnendoorweg naar De Koog. Een typisch toeristendorp, waar u klokje rond volop vertier vindt.